2017-12-21 14:48:19• hírek • Közlemény

Kölcseys diák a bukaresti parlamentben

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja, Éles Júlia a bukaresti parlamentben járt, ahol részt vehetett a tanügyminisztérium által szervezett díjkiosztón. A részvételt a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen megszerzett harmadik helyezésének köszönhette.

A következőkben Éles Júlia diák beszámolóját olvashatják:

 

"A Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen megszerzett III. helyezésem elismeréseként kaptam a meghívást felkészítő tanárommal, Tempfli Gabriella matematika tanárral együtt a tanügyminisztérium által megszervezett díjkiosztóra, amelyre a nemzetközi versenyeken résztvevő, első, második, harmadik, illetve dícséretet elért diákokat és felkészítő tanáraikat hívták meg.

 

Megérkezve Bukarestbe, az állomásról a Parlamentbe mentünk, ahol Erdei D. István képviselőúr fogadott bennünket. Bemutatta az RMDSZ székhelyét, majd körbevezetett a hatalmas parlamenti épület egy részén. Lifttel felmentünk a Parlament tetején levő teraszra, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a városra, majd végigjártunk néhány gazdagon díszített termet. Betekintést nyertünk a Parlament munkájának egy részébe, szemlélőkként követhettük a román szenátus egyik szavazását és az ezt megelőző beszédeket.

 

12-kor kezdődött az ünnepélyes díjkiosztó, ahol megható volt a tanárok és diákjaik kölcsönös tiszteletének kifejezése. A díjakat a tanügyminiszterúr jelenlétében adták át. A díjkiosztó után összeálltunk az RMDSZ karácsonyfája előtt egy közös fényképre kezünkben a frissen megkapott elimerő okleveleinkkel. A Parlamenti látogatásunkat egy ebéddel zártuk a Parlament ebédlőjében.

 

A délután a Piaţa Victoriei téren felállított karácsonyi vásár körbejárásával és egy kellemes forrócsokizással telt, aminek a hideg időben nagyon örültünk. Az állomásra egy kicsit korán érkeztünk, de kellemesen eltöltöttük az időt a bihari csapattal, akikkel jó barátságot ápolunk, hiszen ismerjük egymást a versenyekről. A vonaton néhány matekpélda után jó éjszakát mondtunk egymásnak, és másnap 10 óra körül léptünk a szatmári peronra.

 

Bátran mondhatom, hogy ezen a két napon nagyon jól éreztük magunkat, és egy kedves emlék marad, amire jó lesz visszagondolni."

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: